89 poze   4486 vizite

Totul despre lacramioare

Lacramioarele

Lacramioarele sunt printre florile favorite ale multora, datorita parfumului deosebit si intens, precum si prospetimii acestora.

Se raspandesc repede si foarte usor. Creeaza un decor perfect in gradina, alaturi de plante mai inalte, daca le cultivam intins ca un covor presarat din loc in loc cu plante inalte, cum ar fi lalelele rosii.
Aceasta floare mai este cunoscuta, conform legendei, si ca Lacrimile Fecioarei, deoarece se spune ca lacrimile Fecioarei Maria s-au transformat in lacramioare conform spuselor crestine. Lacramioarele au devenit florile nationale ale Finlandei in 1967.

Lacramioarele cresc in sol umed si umbros, bine drenat. Toate partile plantei sunt otravitoare, desi planta a fost folosita in cantitati foarte mici in remedii naturale. Daca planta este atinsa, atunci ar trebui sa va spalati foarte bine mainele.
In „limbajul florilor” Lacramioara inseamna intoarcerea fericirii. Legenda povesteste despre afectiunea Lacramioarei pentru o privighetoare, care s-a intors dupa ce planta a inflorit, in luna Mai.
Florile potrivite pentru a fi oferite in luna mai sunt lacramioarele Chiar daca nu sunt pretioase ca tradafirii, sunt elegante si au un simbolism care le recomanda.

Cu toata infatisarea lor fragila si delicata, lacramioarele au fost dintotdeauna un simbol al tariei si al rezistentei. Aceasta floare aminteste oamenilor ca dupa rau vin intotdeuna zile senine, reprezentand, deci, speranta.

Totodata are rolul de a transmite un mesaj de incurajare celor carora le este daruita, si asta in cele mai diverse ocazii: examene, incercari mai mult sau mai putin dureroase, probe, etc.

Daca in Japonia este un simbol al reinnoirii, pentru crestini semnifica purificarea prin suferinta. Legenda spune ca lacramioarele au aparut din lacrimile Evei atunci cand aceasta si Adam au fost izgoniti din Gradina Eden. Pe de alta parte, o alta legenda spune ca lacramioarele ar fi aparut in urma lacrimilor fecioarei Maria in momentul crucificarii lui Iisus.

Tot pentru crestinism este un dar divin, fiind promisiunea ca binele si dreptatea vor triumfa. De aceea este considerata floarea care cunoaste oamenii buni, care poate "sa vada" virtutile lor. Lacramioara mai este si emblema dragostei pure, a fericirii indragostitilor, floarea-simbol a logodnei. La celti, ea era floarea de nunta, pentru ca in luna mai se tineau casatoriile considerate norocoase si fericite.

Lacramioara, numita in Biblie "Crinul din vale", transmite un mesaj de bucurie atunci cand este daruita prietenilor, iubitei sau mamei. Ca floare a iubirii, poarta mesaje destul de variate. Poate fi o promisiune a fericirii in doi, un semn de atasament, de respect si de solidaritate.

O legenda vorbeste despre faptul ca lacramioara nu infloreste niciodata inainte de sosirea privighetorii, pentru ca inflorirea ei este un cadou facut pasarii cu glas ingeresc.

Lacramioara este considerata, traditional, o floare norocoasa pentru profesori, scriitori si jurnalisti, asociata lui Mercur, printre altele si zeu al comunicarii.
ghiveci cu lacramioare
ghiveci cu lacramioare
lacramioara-roz
lacramioara-roz
buchet de lacramioare
buchet de lacramioare

Comentarii album • 2
yasmin23 10 mai 2017  
Frumoasă descriere !
Minunat și suav parfum :))
Raportează
lacramioaramaier 10 mai 2017  
Sunt superbe, multumesc!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.